2011. január 5., szerda

TIPO gyakorlat
















































Magyar István munkái:



Kedves Bogi!

Az alábbiakban küldöm a féléves vizsgához készített munkáim képeit.
Remélem ilyenekre gondoltál, és a Te elképzeléseidnek is megfelel.
Tehát küldöm:

1. a szivacsos nyomdai technikával készélt két feliratot (fésű, bors)
2. a kép és a szöveg összhangját megjelenítő 2 db szerkesztett fotó
3. papír kompozíciók + 2 utóbb küldött feladat.


Üdvözlettel: István

5 megjegyzés:

  1. Nem tudom, hogy az otthoni légkör tette vagy a határidő, esetleg a téli szünet adta pihenő, de ezek marhajók. A papíros dolgaidért pedig kifejezetten oda meg vissza vagyok. Ha azt a virágkehelyre emlékeztető formát meg lehetne csinálni fémből...

    VálaszTörlés
  2. Valóban nagyon sok klassz darab van köztük!
    Igazából nem az én elképzeléseimnek, hanem a feladatoknak kellett megfelelni :-) és ezt nem mindnél találom:
    a typo plakátnál mondatot kellett megjeleníteni, nem csak egy-egy szót... az animációt nem lelem...és az üdvözlőlap mitől Mikulás?
    Idemásolom megint a pontos feladatleírásokat:

    "1. Typo-plakát.

    olyan grafikai lap tervezése, amelynek nyelvezete a plakát vizuális nyelvének logikájával, hatásaival, arányaival mondja el az üzenetet. Kiindulópont: egy mondat. Melyet a tipográfia eszközeivel értelmezni kell, plusz esztétikus, hatásos kompozícióvá, képpé varázsolni.

    2. Kézzel készített typo.

    itt az órán szivacsokkal operáltunk. Egy szó tipográfiai képe, saját, artisztikus technikával előállítva. Tartalom és forma egysége előnyben. :-)

    3. Szám és számnév: tipográfiai kompozíció készítése.

    na és a plusz mézesmadzag, hogy ebből legyen egy egyszerű animáció. Mi itt az órán Photoshopban dolgoztunk, de ha valaki más programban szeretné elkészíteni, hát tegye :-).

    4. Térbeli szám: papírplasztika

    lehet ám befotózni és kreatívkodni vele, ha van ked/idő :-)

    5. Üdvözlőlap, Mikulásra.

    10x15 méret, lehet egyoldalas, kétoldalas, hajtott, vágott, pop-up (...). Használjátok az eddig annyit sulykolt tervezői attitüdöket: különleges nézőpont, magas esztétikai minőség, tipográfiai vagy képi gag alkalmazása, többértelműség, ütköztetés, humor, báj, groteszk.... ÉS/VAGY :-) Szabadon választott technika."

    VálaszTörlés
  3. ... vigaszképen: számomra értehetetlen módon, nagyon sokan karácsonyi üdvozletet készítettek Mikulás helyett... Hiába írtam le ilyen szépen, félreérthetetlenül a feladatokat...:-(

    VálaszTörlés
  4. Kedves Bogi, Az animációt még a suliban elkészítettem,de figyelmetlenség folytán akkor nem lett feltéve a blogra Így egy másikat prezentáltam a mai napon. Nem szerettem volna lemaradni...
    Ha lehet ,l.sz a "Szeretettel" feliratut fogadd el nekem ünnepiként, szeretem az áttételeket, és a nem direkt megoldásokat.Így egy kicsit allegórikusabb az egész. Szeretetttel:István

    VálaszTörlés
  5. :-)
    Ezek szeint, ha egy MOL reklámban allegórikusan akarunk fogalmazni, Shell-t írunk?
    A tervezőgrafikában bizony azt kell megfogalmazni, amit mondani szeretnénk. Használva az asszosziációkat, allegóriákat, utalásokat is, hát persze!

    VálaszTörlés