2011. január 14., péntek

Félévi összegzés

Újra és újra átnézve a blogot, néhány mondatban szeretném megfogalmazni a benyomásaimat.

Balgh Attila alias FotoAta munkái több szempontból is kiemelkedőek: részeben szakmai minőségük miat, részben, mert a feladatokon túl bőven elkényeztet bennünket saját belső inspirációja által létrehozott munkáival (amelyek azonban abszolút kapcsolódnak a közös feladatokhoz is).

Hadd köszönjem meg zárójelben mindannyiótoknak a sok szép üdvözlőlapot! :-)

Szintén nagyszerű munkák érkeztek egész félévben Tibortól, akinél azt is szeretném kiemelni, hogy mindig elsőként adott választ a feladatokra. Személyes kedvencem az "art" nyomat, de ez most itt nem szakmai vélemny, hanem egyértelműen szubjektív. :-) Többnyire hozzá hasonlóan frissen reagált Zsuzsi is, akinek a munkáin nagyon jó volt végigkísérni a folyamatos pontosodást, fejlődést, finomodást. Uge emlékeztek, honnan indult a vörösiszap..? Zsuzsi, tudom, hogy készítettél szivacsos typó, mégsem találom valahgy a blogon - figyelmetlen vagyok? Segítsetek...

Anna is gyakran több választ adott a felvetésekre, és sok közülük igazán figyelemreméltó! Rengeteg variáció, a/b/c verzió, manuális és gépi megoldások sora dicséri Anna ezen félévét. Azt meg ti tudjátok, hgy mennyit segített nektek, többieknek - már akinek kellett.

Ádám és Balázs Kati a később reagáló hadtestekhez hasonlóan lassabban érlelte néhány munkáját, de a végeredmény őket igazolja. Ádám profi szintű grafikáihoz csak gratulálni tudok, saját, eredeti , nagyon mai világot alakít ki. A szám és számnév lap például mestermunka, igazán! Kati pedig a végére pontos, érett, nem utolsó sorban szellemes sorozatot tett fel az elkészült munkáiból.

Györgyitől nagyon szép a saját fotón alapuló typo-poszter, szellemes és friss a Mikulás-lap (és itt tenném szóvá, hogy a sok karácsonyi lap mellett - ami kedves gesztus, de nem volt feladat - külön felértékelődött mindenkinek a munkája, aki valóban a Mikuláshoz tervezett). Szintén frappáns a 2-es (metró), a szám-számnév -- animációs feladat és a kézi tipo sikerült kevésbé az öt közül.

Mariannnak a Mikulásos lapja legeslegjobb, tiszta, pontos, szép megoldás, és a többi is korrekt. Remélem, az idén lesz valami csere és lesz majd pénteki óránk is. :-)

Tarnai Kati a későn reagáló hadtestek után reagáló hadtestként készítette el a feladatok sorát. Csodaszépek a karácsonyi lapok, amik amúgy plusz feladatok, nagyon szép a plasztika is, nem baj, hogy a poszter és a kézi typo egyazon munkában jelenik meg, jól működik.

Jáger Attila munkái közül a poszterek a legjobbak, a számnév animációban pedig ő volt a mintaadó, ne felejtsétek. Az óra végére pont összerakta a kis animációt, ami megállja a helyét. A kézi tipóban megcsinált karácsonyi üzenetektől nem "ájultam el", de "pipa", és azt sem bánom, hogy a Mikit saját személyes grafikai világába emelte :-). Szóval Attilában az nagyon jó, hogy ha van kedve, akkor spontaneitásával, játszókedvével előrébb viszi mindig a feldobott témák megoldását.

Gyurinak a rajzos megoldásait nem érzem a legsikeresebbeknek, (eről beszéltünk: a bárányos üzenete pl. még mindig egy kicsit zavaros számomra :-), viszont a szivacsos, a térbeli munkái meg túlteljesítenek, aminek nagyon örülök, hogy sikerül "beindulnia", és az animációtól meg egyenesen meghatódtam. Komolyan. Tudjátok, Gyuri meg a gép...! Na és ennek ellenére még foglalkozott a dologgal.

Petinek nagyon jó dolgai tudnak lenni, remélem, hogy jövőre több órán is velünk lesz! Viszont, segíts Peti, a kézi tipót nem találom tőled, vagy lehet hogy csk figyelmetlen lennék? A suli betűanimációját azt a szám-számnév feladatnak szántad? És érjem be karáccsonyi lapal, ugye? Mikulás helyett? (Addig nem adok jegyet, míg ezekre nem írsz valamit!)

István is keveset tudott jönni, amit sajnálok, de látszik, hogy igyekezett pótolni a személyes jelenlétet. Számomra a legszebb a forgószél, csak sajnálom, hogy egész mondattal nem készült végül poszter! A Mikulással kapcsolatban meg már sokszor elhangzott, hogy a lényeg éppen az lett volna, hogy speciálisan Mikulás üdvözlőlapot készítsetek.

Gyuri (Széll) munkái nem látszanak, e-mailben küldött valamit, de nagyon keveset! Nem tudom, hogy korrekt-e átengedni így..!

Amit nagyon szeretnék kérni a jövőben, hogy próbáljatok meg valóban a kiadott feladatokra válaszoló munkákat készíteni! Levon az elkészült mű értékéből - jegyben is...- ha csak úgy távolról van kapcsolat a leadott mű és a felvetett kérdés között.

Mielőtt beírom a végleges jegyeket, várom még a visszajelzéseiteket - mondjuk hétfőig. Segítsetek, hogy ne legyek igazságtalan...:-)

3 megjegyzés:

  1. Szia Bogi!
    Január 3-án tettem fel a szivacsos munkám a blogra, "NEM MAR" a szöveg :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon köszönöm! :-) Tudtam én! :-)
    Peti is jelentkezett, beszéltünk telefonon.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm az értékelést:) Elkészítettem az értékelő sorok mögötti valódi jelentést, lefordítva: "Attila, örülök, hogy csöves gördeszkás vagy és a guruló agyak rajzolásával vagy elfoglalva, de...":D
    Egyébként a karácsonyi irkák csak ilyen ötletvázak voltak, akkor szereztem tablet-et, aztán a toll használatával ismerkedtem:-)

    VálaszTörlés