2011. február 21., hétfő

Mediawave plakát tervezés

MEDIAWAVE 2011
FESZTIVÁL PLAKÁT ÉS DESIGN TERVEZÉSI
PÁLYÁZAT ÉS KIÁLLÍTÁS

MEDIAWAVE Nemzetközi Film és Zenei Fesztivál pályázatot hirdet a 2011 évi fesztivál plakát, illetve fesztiválhelyszín és színpad design tervezésére.

A beérkezett tervek - szervezők által előszelektált - válogatását a 2010 évi fesztivál alatt a szombathelyi Savaria moziban (egyben fesztiválközpont) kiállítja.

A kiállításban szereplő művekről a helyszínen, illetve internetes oldalain közönségszavazást kezdeményez, segítendő a 2011 évi design kiválasztását. A legjobbnak ítélt terveket a fesztivál az alkotóktól megvásárolja (50eFt/db).


A tervezést segítendő szempontok:

A plakáttervek közvetítsék a fesztivál által sugározni kívánt üzeneteket, amelyből több is van, mint az alábbiakban kiderül!

A közvetítés formái:

1./ általános fesztiválplakát

MEDIAWAVE Nemzetközi Film és Zenei Fesztivál
A világ párhuzamos kultúráinak fesztiválja!
vagy A jövő hagyományainak fesztiválja!
Szombathely, 2011. április 29-május 7.

Rajta pecsétként vagy elkülönülő vizualitással és kicsiben:
MEDIAWAVE SZELEKTÍV
Jazz & Öko Fesztivál az Őrségben
2011. Május 12-15.
www.mediawave.hu (kiemelten)

2./ speciális fesztiválplakát
(Ez egy új, pontosabban a központi programról leválasztott, határon átívelő új konstrukciónk, amely szándékoltan vidéki helyszíneket használ együttműködve egy önálló osztrák fesztivállal, és a zenén túl új környezetvédelemi megközelítéssel is foglalkozik („Hagyomány és természet” konferencia), valamint van benne egy „Növelés vagy nevelés” elnevezésű „a közönségnevelés, új európai módszerei” konferencia. Zárónapja a hármas határon – magyar/osztrák/szlovén – lesz.)

MEDIAWAVE SZELEKTÍV
Jazz&Öko Fesztivál
2011. május 12-15.
Őriszentpéter (HUN) & magyar-osztrák-szlovén hármashatár (ez lehet kicsivel)
www.mediawave.hu (kiemelt)


SCHNITTPUNKTE FESTIVAL
Rudersdorf (AUT) & Austrian-Hungarian-Slovenian Border
13-16 May 2010
www.limmitationes.com


A fesztiválnak vannak berögzült design elemei (MEDIAWAVE név, Fényírók fesztiválja név, MEDIAWAVE madaras pecsét), amelyek a weboldalon elérhetők.
De nyitottak vagyunk új vagy részben új elemek kialakítására is!

3./ A fesztiválhelyszín és színpad design tervek az előzőekben felsorolt szellemiséget és grafikai elemeket kövessék.


A fesztiválhelyszínekről fotók letölthetők a www.mediawavefesztival.hu weboldalról. De a fesztiválhelyszínektől független, egyedi design elemeket is szívesen látunk.

A pályázó tetszés szerint megválaszthatja, hogy egy vagy több plakáttervvel és/vagy fesztiválhelyszín és színpad design tervvel is nevez-e.

A pályázati anyagok beadása


Minden pályázati anyaghoz mellékelni kell egy a www.mediawavefesztival.hu weboldalról letölthető nevezési lapot, valamint szakmai önéletrajzot referenciák bemutatásával és a kiállításra való előszűrést segítő min. 150 dpi felbontású, B2 méretű digitális tervpéldányt (e-mailben).


A kiállításra kiválogatott tervek kiállításra való előkészítését (nyomtatás, kasírozás) és installálását a fesztivál elvégzi.


A kiállításra beválogatott tervek közönség és szakmai díjazásának nyilvánosságra hozására a fesztivál szombathelyi zárónapján, a filmfesztivál díjátadó ünnepsége keretében kerül sor, amelyre a fesztivál meghívja az alkotókat.

Pályázat leadási határidő: 2010. április 12.

Információ és beküldési cím:

Bakonyi Renáta
rena@mediawave.hu

http://www.artyulia.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése