2011. május 28., szombat

Újretervezés

újratervezve - külső oldal


belső oldal

3 megjegyzés:

  1. Köszönöm Attila! Gondolom, óriási segítség az egész csoportnak az első elkészült munka!
    Tehát:
    az információkat csoportosítani kellett,
    azután eldönteni az oldalakon a helyüket,
    megalkotni egy egyszerű, de a témához illő forma- és színvilágot, amellyel megteremtjük a kiadvány hangulatát és látványát,
    végül formába önteni a tipográfia eszközeivel.
    Logót nem is kell tervezni, ez itt egy plusz vállalás...:-)
    Telitalálat jelen esetben a színvilág, az egyszerű, keretként működő osztott felület, az illusztráció és az egész kiadvány rendje. Ötös!!!:-)
    .
    Picit finomabban bánnék a logóval, ugyanis a kiadvány egésze nagyon könnyed, légies, míg a logó hozzá képest talán túlságosan nehéz, tömör. Az S negatív formáját ami most egy teliflekk, valahogy oldani kellene talán.
    Biztos, hogy nem tenném minden masszásfajta mellé oda a kis jelet, mert ez a mechanikus ismétlés kicsit bedögleszti a szép, könnyed, dinamikus világot, amit megteremtett a kiadványtervező.
    A belső oldalpár hátterében elhelyezett kövek ismétlődése is kicsit mechanikus, nyers egyelőre, nem muszáj ennyire merev, szimmetrikus rendet teremteni, hiszen olyan szép, oldott módon jelenik meg - főleg a színek és az illusztráció miatt - egyébként a tartalom. Lehet, hogy a szürkébe is érdemes lenne egy kis színt is csempészni, "színes szürkévé" varázsolni, de tudom, hogy itt már a tervezői szuveneritás területére tévedtem és részben a saját ízlásem beszél belőlem...:-)
    .
    Ez már itt nem Attilának, hanem a többieknek szól: még bátrabban is lehet fokozatokat váltani a betűméretekben, lehet másképpen is tagolni, rendezni a szöveget, az információkat, ne feledkezettek meg erről - tudom, hogy amikor egy jó példa áll elő egyszercsak egy probléma megoldására, nehéz másképp gondolkodni, mint amit ott látunk... de próbáljátok meg. Nagyon várom a munkákat. Jó lenne, ha akár félig kész változatokat is feltennétek - később ezeket le lehet szedni persze -, hátha finomabbra hangolhatujuk együtt. SZABAD bárkinek bárki munkájához nhozzászólni, hiszen azért hoztuk létre ezt a fórumot!!! Ha esetleg "szégyellősek vagytok", letilthatjuk a nyilvánosságot erre két hétre, átváltoztathatjuk privát, csak általubnk látható felületté a blogot, szóljatok!

    VálaszTörlés
  2. Szia Attila!

    Szép lett, szerintem is, de még azokon kívül amit Bogi írt kicsit kritizálnám a tördelésedet. Egyfelől engem az is zavar, hogy a három felületeden (eleje, háta, közepe) három zárásmódot alkalmaztál. Meg szerintem az elején brutál a szöveg, főleg mert sorkizártad, és teljesen szétestek a betűközök. Meg a belsejében se szép a tördelés, több helyen lógnak a sor végén az a betűk, meg a cellulitosnál az a „lesz” se valami csinos. Meg ilyen apróságok.
    De azért szép, amit csináltál. Ott az enyém is, kritizáld meg te is.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a hozzászólásokat! :)
    Az a baj, hogy én is látok benne még hibákat... csak versenyt futok az idővel :) - a kavicsok egyébként színesek, csak túl jól sikerült belőnöm talán a fehéregyensúlyt ilyen kiegyensúlyozott lett a szürke. A "logo"S -nél tényleg túl markáns a folt,azzal majd még ha marad időm megpróbálok foglalkozni, de sajnos úgy néz ki, hogy Michal Batory kemény dió lesz, nincs róla túl sok anyag (magyarul 0, angolul nagyon minimális és franciául meg épp egy kevés <> )
    Anna: köszönöm az észrevételeket.. a szövegek egalizálása még nagyon hiányos.. de az igazítások váltása szándékos, mert az elő és hátoldal az külön élő, míg a belső úgyszintén és ezek az igazításokkal is el vannak ezáltal választva :)
    Igyekszem majd én is hozzászülni mindenki munkájához valamit, csak pár feladaton még túl kell legyek.

    VálaszTörlés