2010. június 21., hétfő

29th June is very important date :-)


Ezen a napon szeretnénk átválogatni az elkészült kis 10 x 10-es munkákat - fontmintalap lehet a 10x10-es többszöröse is -, mert szerdától már el kell kezdenünk nyomtatgatni, ha együtt akarjuk látni a kollekciót (és szeretnénk együtt látni a kollekciót, mert az értékelés akkor teljes és elfogulatlan, ha mindenki látja mindenki munkáját).

Ha valakinek valamelyik munkájához kevésnek tűnik a 10 x 10 cm-es négyzet, akkor javaslom, hogy (mondjuk 1 cm-es csatornák figyelembevételével) valamely többszörösét használja. Így könnyedén tud tálalni továbbra is változó arányú tartalmakat. Itt alább illusztrálom, hogyan gondolom és reménykedem, hogy ez alapján mindenki megérti.

Tehát ismétlésképpen, eddig kiadott feladat:

  1. két betűből szabad képi kompzicíó készítése
  2. egy szó betűinek felhasználásával a szó jelentésére rímelő látvány, kép, kompozíció elkészítése (ezen belül lehet pl állatfigurákat kreálni - de nem kötelező állatfigurával megoldani...)
  3. terülőminta betűkből/tipográfiai jelekből (itt előkerült az Illustrator is...)
  4. "betűmintalap" - egy betűtípus lehetőségeit bemutató oldal, SZABADON!

        5. kép és szöveg együtes használatával egy gondolat megfogalmazása (egy mondat)

Hoppá! Ez utóbbi még új, igaz? Hát ez a mai, hétfői feladat - délután már a szkennelés, képfeldolgozás elméleti és gyakorlati rejtelmeibe avat be benneteket a Tamás, holnap egész nap a kép kezelése, kép és szöveg együttes alkalmazása a téma. Tessék, példák.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése