2010. június 21., hétfő

Saját kiadvány

Lehet szubjektív a témaválasztás: a terjedelem, ami kötött: 8 oldal. Na de 8 oldal lehet egy megfelelően meghajtogatott A3-mas oldal is, vagy egy kis irkafűzött füzetecske; leporelló vagy japán kötéssel elkészített illusztrált könyvecske, bambusz gerincbe fogva.... Rajtatok áll!

Györgyi például egy régi megrendelésnek eleget téve a helyi templomról készít egy kis kiadványt (ugye nem indiszkréció a részemről, hogy ezt elárulom..?) . DE Attila is kitalált egy jót: mindenképpen szeretnénk elmenni együtt a Best of Diploma kiállításra a Képzőművészeti Egyetemre (részletekért pásztád a blogot: szervezés alatt van a program), na és ebből is lehetne kiadványt készíteni: "best of Best of" alapon: fotózni tudunk, és egy, kettő, ... nyolc művet is bemutathatunk akár a kiadványunkban, szubjektíven vagy objektíve, fegyelmezetten vgy experimentálisan - ízlés szerint. 

Harmadik útként javaslom, hogy stílusgyakorlatnak fogjátok fel a kiskiadványt: például: a barokk tipográfiáról barokk tipográfiával készíthettek valamit... vagy egy képes enciklopédiát a XVIII. század stílusában, akár saját illusztrációkkal...vagy tetszés szerint kiválasztott érdekes tárgy-grafikákból... mittomén, miinden oldalon egy betű, a betűvel kezdődő szó, hozá illő képpel... legyetek kreatívak...:-)

Még segítsetek egymásnak ötletekkel, itt a blog hasábján :-) is, és ha már tudjátok, mi a kiadványotok témája, kérlek, írjátok meg itt, hogy lássauk, mi a helyzet és azt is, kinek mivel segíthetünk.

1 megjegyzés:

  1. A saját munkával kapcsolatban: Kelebiáról szándékozom valami tájékoztató jellegű kiadványt készíteni. A héten ehhez gyűjtök anyagot, képet, szöveget, címert. Ez utóbbi használatához engedélyt. A formátumát még nem döntöttem el, mindenképpen azt szeretném, ha nem lenne szórólap jellege... inkább, valami fűzött/tűzött ...

    VálaszTörlés